NERkarácsony - Határidő: azonnal

Idézet a 444.hu cikkéből:

“Az ünnepek előtt a kormány úgy kitárazta a költségvetést, mintha a miniszterek attól tartanának, hogy januártól már nem Orbán Viktor lesz a főnök. Az utóbbi napokban csak úgy ömlött a közpénz a Magyar Közlönyből, mivel a kormánynak ki kellett szórnia a költségvetési maradványokat.

Advertisement

Egy kedden megjelent rendeletben összesen 48,6 milliárd forintot osztott szét a kormány sportszövetségek között. Ebből az MLSZ kapta a legnagyobb szeletet, Csányi Sándorék 15,3 milliárdból fejleszthetnek pályákat és stadionokat határon innen és határon túl. Ugyanis nem csak arra jut támogatás, hogy csarnokot építsenek Szijjártó Péter dunakeszi futsalcsapatának vagy Seszták Miklós Kisvárdájának, hanem többek között Mészáros Lőrinc eszéki csapatának és a Felcsút csíkszeredai partnerének is találtak 1-1 milliárd forintot.

Az év végi osztogatás legsúlyosabb tétele az egyházaknak nyújtott támogatás, erre 121,1 milliárd forintott csoportosított át a kormány az idei költségvetésből. Ezek között szinte minden felekezet megtalálható. A kormánnyal mostanában egyre jobb viszonyt ápoló Hit Gyülekezete például 80 milliót kapott.

Advertisement

Ez eddigieket megfejelve a keddi Magyar Közlönyt egy 21 milliárdos listával zárta a kormány, ahol a támogatott sportszervezeteket soroljákt fel. A legtöbb pénzt a magyar olimpiai pályázathoz kapcsolódó fejlesztésekre lehetett lehúzni. Ebben a körben a már említett MLSZ kapott még 5 milliárdot utánpótlásnevelésre és szakmai feladatok támogatására.

A miniszterelnök úr dolgozójára is jutott még 3,925 milliárd (3925000000)* forint

Szorgalmasan osztotta a pénzt december 23-i ülésén a kormány, jutott sportcsarnokra, zajongásra, még Harkányra is. És a miniszterelnök úr új dolgozójára a Várban.

Advertisement

Az 1847/2016 (XII. 23.) Korm. határozat alapján 3,25 milliárd forintot különített el a miniszterelnöki dolgozószoba egyedi belsőépítészeti kialakítására. Felelős: Lázás János. Határidő: azonnal.“

Share This Story

Get our newsletter